Afyon Kampüsü

MentalUP

10 Şubat 2021 Çarşamba

Öğrenme, beyindeki pek çok becerinin sistemli bir şekilde kullanılması ile gerçekleşir. bu becerilerin gelişimini şansa bırakmak yerine doğru uyaranlarla oluşturmuş bir eğitim programıyla desteklemek de şüphesiz fark yaratacaktır. Bu amaçla Girne Koleji rehberlik olarak “mentalUP” dijital temelli zihinsel gelişim programını öğrencilerimizle uyguluyoruz. Öğrencilerimizle egzersizler düzenli olarak yapıldığında öğrenme becerilerini artırarak akademik gelişimlerine katkıda buluyoruz.Tamamen bilimsel yöntemlerle geliştirilmiş, çocuklar üzerindeki etkisi akademik olarak da kanıtlanmıştır. MentalUP’ı düzenli kullanan çocuklarda %77 dikkat gelişimi, %242 zamanlama gelişimi, %271 hiperaktif davranışlarda düzelme, %46 oranında dürtüsellik kontrolünde gelişim gözlenmiştir. Yapılan akademik çalışma verilerine girne rehberlik servisinden tüm velilerimiz ulaşım sağlayabilir. Girne sağlıklı gelişim rehberliği psikolojik, sosyal ve devinimsel çok yönlü yaklaşımla öğrenci öğretmen ve velilerimize çalışmalarını yürütüyor.