Yenimahalle Kampüsü

GİRNE KOLEJİ YENİMAHALLE KAMPÜSÜ

26 Mart 2021 Cuma

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

Girne Koleji, Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşudur.

Girne Amerikan Üniversitesi 1985 yılında kurulmuştur. Yedi öğrenci ile küçük bir başlangıç yapan üniversite, sadece 35 yıl sonra bugün 20,000`in üzerinde öğrencinin eğitim aldığı güçlü bir üniversite haline gelmiştir.

Kıbrıs’ı da Türkiye toprakları kabul edersek Bilkent Üniversitesinden sonra Türkiye’de kurulmuş 2. özel Üniversite Girne Amerikan Üniversitesidir.

Girne Amerikan Üniversitesi;

KIBRIS'IN İLK ÜNİVERSİTESİ
20,000'DEN FAZLA ÖĞRENCİ
135 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ
18,000'DEN FAZLA MEZUN  çok köklü bir üniversitedir.
GAÜ 7 ayrı ülkede eğitim olanağı sağmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri - İngiltere - Hong Kong - Sri Lanka – Türkiye - Moldovya

Girne Amerikan Üniversitesi K-12 seviyesinde yani anaokulundan liseye kadar Kıbrıs'ta faaliyet gösteren  The American College ve The American Future College okullarıyla da anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim eğitimindeki başarılarını devam ettirmektedir.

Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşu olan  Türkiye de faaliyet gösterecek Girne  Kolejleri , üniversitenin ve Mevcut okullarındaki tecrübeleri  Türkiye’ye de aktaracaktır.

Girne Koleji "Dünyanın Kapıları Sana Açık" diyerek eğitimcileri, aileleri ve öğrencileri yenidünya insanının başarısı için bir araya getirmiştir.

Eğitimcilerimiz Girne kolejinde araştırmacı bir kimlik, mesleki tutku, bilimsel tutum ve başarı odaklıdır. Duyarlı ve özverili kadromuzla “yeni dünya insanı” yetiştiriyoruz.

Yeni Dünya İnsanı kimdir? :

·       Yeni Bir şeyler öğrenmeye açıktır.

·       Yeni fikirler ve ürünler  icat etmek onun için yeterli değildir.

·       Birçok dilin ve kültürün yer aldığı dünyada, kendini rahatlıkla ifade eder ve iletişim kurabilir.

·       İhtiyaç duyduğu en son şey daha fazla bilgidir.

·       Duygusal ,fiziksel ve zihinsel olarak teknolojiye uygun standartlara rahatlıkla uyum sağlayabilen  bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Anaokulundan üniversite eğitimine kadar; dünya kimliğinde mezuniyet vizyonuyla başarıyı tanımlıyoruz.

Girne Amerikan Üniversitesinin köklü deneyimiyle, eğitim kalitesini güvence altına alıyoruz. Global kimlik, etkili iletişim, bütünsel tasarım ve yaratıcı bakış açısıyla değişen dünyanın beklentilerine göre öğrencilerimizin kendini yeniden inşa etmelerini sağlıyoruz.

Girne Koleji eğitim programını dört ana çerçevede yapılandırılmıştır.

·       Her birey için güçlü bir dünya kimliği oluşturmak

·       Yabancı dil yeterliliği başta olmak üzere etkili iletişim kurmak

·       Çok yönlü akademik ve sosyal başarıya teşvik etmek

·       Yaratıcı bakış açışını geliştirerek akademik donanımı güçlendirmek.

Eğitim Anlayışımız

·       Süreç Temelli Eğitim ( gerçek ve kalıcı öğrenme)

·       Akademik Performans (öğrenme hedefi ve sınav başarısı)

·       Aktif Öğrenme Ve Öğrenme Keyfi ( yaşam boyu öğrenmeye açık bireyler yetiştirmek için)